Streamingtjänst för lärare & elever

Nu har vi nya rutiner för filmer/strömmande Media. Utlåning av DVD har upphört och vi har helt gått över till strömmande media. Se checklista här nere.

Nya rutiner Strömmande media, Norrbottens Kommuner streamingtjänst (fd Mediacenter)

Från och med 2017-01-01 finns inte längre Mediacenter som begrepp utan har ersatts av Strömmande Media Norrbottens Kommuner. Vid samma tidpunkt upphörde all utlåning av fysisk media (dvd/kopior). Detta enligt beslut i Norrbottens Kommuners styrelse.

Det är nu enbart streaming som gäller på filmerna. Det innebär att en del titlar kommer att försvinna, och att några nya titlar kommer att dyka upp på streaming. Om vissa filmtitlar inte går att starta som strömmande, så betyder det att filmen inte finns kvar i utbudet. Det går då inte heller att boka filmen, eftersom DVD:er/fysisk media har upphört.

Checklista streamingfunktioner:

1. Om du vid streaming får felmeddelande som ”ett format som din enhet inte stödjer”, prova att i första hand byta webbläsare. Vi rekommenderar Internet Explorer eller Firefox, Safari för Mac/Apple. Använd inte Google Chrome då den inte är anpassad för streaming. Du kan också prova att uppdatera Silverlight eller Flash player.

1. Om en film inte går att starta, prova att klicka på ordet ”standard” nere till vänster om bildrutan/mediaspelaren, och välj ett annat alternativ. Där kan du även välja textvarianter på språkfilmerna. Du kan även prova att uppdatera Flash Player på din dator, eller byta webbläsare.

1. Om problemen vid streaming fortsätter, kontakta din IT avdelning för råd och hjälp. Detta gäller även om ni behöver hjälp med installation/uppdateringar av program som tex Silverlight, Flash player eller olika webbläsare.

1. Om ni har funderingar kring streamingtjänsten eller frågor om utbudet och om filmer. Maila då i första hand till strommandemedia@kfbd.se Vi svarar så fort vi har möjlighet.

Elevinloggning Sli/streaming: Så här gör du...