Länsträff - boendechefer EKB 13-14 mars 2018

Datum: 13 mars 12:00 - 14 mars 12:00
Plats: Luleå, Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B

Länsträff för boendechefer i HVB för ensamkommande barn - erfarenhetsutbyte och dialog.

TID
Tisdagen 13 mars  –  Onsdagen den 14 mars 2018 med början dag ett kl.12.00 med lunch och avslutning dag två kl. 12.00 med lunch.

PLATS
Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå

MÅLGRUPP
Boendechefer HVB- för ensamkommande barn

Bifogas.

AVGIFT
400 kr/deltagare (exkl.moms). I avgiften ingår samtliga måltider. Avgiften faktureras i efterhand. OBS! Ev logi ombesörjes av deltagarna själva.

ANMÄLAN
Anmälan om deltagande gör du längst ner på sidan senast 2018-03-07
Information kring anmälan lämnas av Marie Malkan 0920-20 54 08 eller marie.malkan@kfbd.se

AVANMÄLAN
Ingen avgift debiteras vid avanmälan
/ Helena Asklund, Norrbottens Kommuner

Preliminärt program
Vi undersöker möjligheten att få MV och psykiatrin att delta någon gång under dessa dagar, då ni lyft angelägna frågor om situationen då många som skrivits upp i ålder men inte ändras i systemet och är därför i en "limbo" situation. Svårt att komma till psykiatrin. Vad är MV:S beredskap kring nuvarande eskalerande situation grundad på lång väntan osv.

Dialog och erfarenhetsutbyte - Aktuella frågor
- Boendelösningar och placeringsbeslut
- Stödboende - mål med placeringen (vårdplaner)
- Stödteam - Beredskap, schemaläggning, arbetsuppgifter, dvs hur har ni löst det i eran kommun?
- Genomförandeplaner
- Bemanning - hur många personal/ungdom
- Hur beredskapen delas upp och vad som ingår i beredskapen
- Kompetensförsörjning - kompetensutveckling; Vilken kompetens behöver personal inom EKB för att kunna möta upp nuvarande och kommande behov?
- Organisationsstruktur & organisations-/verksamhetsutveckling - att möta framtiden
- Hur tar jag hand om mig själv i processen? Chefsstöd-handledning, kollegialt stöd?

Hålltider

Dag 1 Tisdag 13 mars

12.00
Samling i Norrbottens Kommuners lokaler, gemensam promenad till Lunchrestaurangen