Möt media på ett tryggt sätt 21 mars 2018

Datum: 21 mars 10:00 - 21 mars 16:30
Plats: Luleå, Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B

Tillhör du dem som tycker att media bara skriver negativt och att det är en fasa när media tar kontakt? Då är du inte ensam. Men det finns ett sätt att hantera den känslan och det är att lära sig hur media fungerar och hur man möter dem på ett säkert sätt. Rätt använt är det till och med möjligt att möta en negativ fråga och vända den till att få ut ett positivt budskap. Det gäller bara att paketera budskapet rätt. Den här utbildningen kräver inga förkunskaper i mediehantering. På utbildningen får du några praktiska verktyg att använda vid mediekontakter.

Onsdag 21 mars 2018 med start kl 10.00 (fika serveras från kl 09.30) och avslutning ca kl 16.30.

Luleå, Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B.

Anställda och förtroendevalda som ibland möter media. Gruppen blir max 20 personer så vänta inte med din anmälan. Arrangören förbehåller sig rätten att ställa in vid för få anmälda deltagare (vid färre än 15).

Bifogas.

Utbildare
Nisse Sundberg, språkkonsult, Pang på – Direktkommunikation.

1.550 kr/deltagare (exkl moms). I avgiften ingår fika och lunch under dagen. Avgiften faktureras i efterhand.

Anmäl dig längst ner på sidan senast den 8 mars 2018. Information kring anmälan lämnas av Marie Malkan 0920-20 54 08 eller marie.malkan@kfbd.se

Avanmälan
Sker avanmälan efter anmälningstidens utgång och ersättare inte deltar debiteras halva avgiften. Uteblir anmäld deltagare debiteras hela avgiften.

Några rubriker är

- Vad är en nyhet?
- Det här lär sig journalisten i sin utbildning.
- Ord och språk i mediekontakter.
- Nu kommer journalisten, hur gör jag?
- Intervju i tryckt media.
- Intervju i radio och TV.

Du får lära dig att skapa ett attraktivt budskap genom att prioritera, formulera, kontrollera, sätta rubriker och framförallt göra det krångliga lättare att förstå.

Hålltider
09.30 Fika