Skriv så att du blir läst - skriv så att alla förstår 15 mars 2018

Datum: 15 mars 10:00 - 15 mars 16:30
Plats: Luleå, Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B

Det är inte alltid så lätt att skriva. Ibland är det trögt att komma igång och ibland är det svårt att avsluta. Vem skriver vi för och förstår den personen vad vi vill förmedla? På den här kursen får du några praktiska verktyg för att skriva i allmänhet, att skriva tjänsteskrivelser, brev, webbtexter, annonser och även texter som blir underlag till protokoll. Du får lära dig prioritera, formulera, kontrollera, sätta rubriker och framförallt göra det krångliga lättare att förstå.

Torsdag 15 mars 2018 med start kl 10.00 (fika serveras från kl 09.30) och beräknad avslutning ca kl 16.30.

Luleå, Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B.

Du som ofta skriver text som andra ska läsa. Gruppen blir max 25 personer så vänta inte med din anmälan. Arrangören förbehåller sig rätten att ställa in vid för få anmälda (vid färre än 15).

Alla deltagare har möjlighet att skicka in två exempel på sådant ni ofta skriver t ex protokoll, rapport osv. Skickas in senast den 5 mars i PDF-format till föreläsaren, nisse.sundberg@telia.com Dessa kommer att gås igenom och kommenteras under kursdagen.

Programpunkter
Klarspråk
Skriva lättläst
Formulera budskap
Skriva för webb och i e-post
Lagar om språk
Verktyg för att skriva
Så har språket utvecklats

Utbildare
Nisse Sundberg, språkkonsult, Pang på – Direktkommunikation.

1.550 kr/deltagare (exkl moms). I avgiften ingår fika och lunch under dagen. Avgiften faktureras i efterhand.

Anmäl dig längst ner på sidan senast den 1 mars 2018. Information kring anmälan lämnas av Marie Malkan 0920-20 54 08 eller marie.malkan@kfbd.se

Avanmälan
Sker avanmälan efter anmälningstidens utgång och ersättare inte deltar debiteras halva avgiften. Uteblir anmäld deltagare debiteras hela avgiften.

Ulrika Larsson
Norrbottens Kommuner