Tredje anhalten Nära Mat 2.0 - Kunskap om hållbar mat och folkhälsa 25 mars 2021

Datum: 25 mars 08:15 - 25 mars 12:15
Plats: Digitalt

Den 25 mars träffas vi digitalt för den tredje anhalten i vår revideringsprocess av Nära Mat, Norrbottens livsmedelsstrategi. Rubrik för dagen är "Kunskap om hållbar mat och folkhälsa".

Vi kommer få ta del av ny forskning och inspiration av både nationella och regionala representanter. Vi fördjupar oss i hållbara produktionssystem, pedagogik och livsmedelskunskap i skolan, samisk mat och hälsa, Norrbottningarnas hälsa i nuläget och inspel kring hållbara kostvanor. Vi får också ta del av vad som gjorts inom detta område fram tills idag på regional nivå. Dessutom deltar alla deltagare i en workshop för att bidra med input till strategins nya åtgärdsprogram. Medverkar i programmet gör:

Ola Thomsson, Koordinator för Sustainable Diets from Sustainable Production Systems, SLU
Lena Maria Nilsson, forskningssamordnare, Umeå universitet
Gunnar Jonsson, skolpedagog, LTU och Länsstyrelsen i Norrbotten
Malin Sand, Leg dietist, Region Norrbotten
Hulda Wirsén, Länsstyrelsen i Norrbotten

Moderator: Malin Winberg, journalist och entreprenör

Anmälan gör du längst ner på sidan (senast 19 mars):

Konferensen sänds digitalt, den är kostnadsfri och vänder sig till livsmedelskedjans aktörer, livsmedelshandeln, rådgivningsorganisationer, forsknings- och utbildningsinstanser, offentlig sektor, finansiärer, landsbygdsorganisationer och lokala och regionala politiker.

Visionen Mer norrbottnisk mat på tallrikarna nås genom att matproducenter, konsumenter och samhället kommer närmare varandra. Arbetet gör vi steg för steg, i stort och i smått. Vi gör det med gemensamma krafter. Utan samarbete kommer vi ingenstans.

Varmt välkomna!