Meny

Trygghetskonferensen "Tillit i en orolig tid" 15 april 2021

Datum: 15 april 13:00 - 15 april 14:30
Plats: Digitalt

Inbjudan till digital föreläsning och dialog. Tilliten i Sverige och världen – vad händer just nu? Lars Trägårdh om hur tilliten påverkas av det som händer i omvärlden.

Tid: 15 april kl. 13.00-14.30

Plats: Via Teams

Trygghetskonferensen i ny form
I väntan på att vi återigen ska kunna anordna en Trygghetskonferens på plats i Luleå vill vi skapa möjlighet att
lyfta frågor som till exempel hur tilliten påverkar samhället och vad den innebär för den upplevda tryggheten. Under 2021 byter därför konferensen skepnad och blir delvis digital. Vi startar med digitala arrangemang
och avslutar med en fysisk konferens i Luleå när så är möjligt.

Trygghetskonferensen vänder sig till dig som arbetar inom myndighet, kommun eller organisation som arbetar med trygghetsskapande åtgärder.

Tema tillit
Temat för den kommande Trygghetskonferensen, ”Tillit i en orolig tid?”, är mer aktuellt än någonsin. Covid-19 påverkar oss alla och framtiden har blivits vårare att förutsäga. Ett trygghetsskapande arbete behövs mer än någonsin för att öka tilliten i samhället.

Om föreläsningen
Lars Trägårdh, en av landets ledande forskare på området, ger sin bild av hur tilliten påverkas av det som
händer i omvärlden. Tillit är en förutsättning för en levande demokrati. Sverige, som välfärdsland, är också ett land som kännetecknas av hög tillit. Men hur påverkas tilliten i Sverige och världen idag av pandemin och andra rörelser i vår omvärld, och vad är viktigt för framtiden för att Sverige ska fortsätta vara ett land med hög tillit?

Lars Trägårdh, professor i historia, har bland annat forskat kring det svenska samhällskontraktet och den nordiska modellen i ett jämförande perspektiv. För närvarande leder han ett större forskningsprojekt som rör den sociala tilliten i Sverige.

ANMÄLAN
Anmäl dig längst ner på sidan senast 13 april. Föreläsningen är kostnadsfri.

Länk skickas ut till alla anmälda innan föreläsningens start.