Meny

Trygghetskonferensen "Tillit, trygghet och fredliga konflikter" 1 juni 2021

Datum: 01 juni 13:00 - 01 juni 14:30
Plats: Teams

Digital föreläsning med Edna Eriksson - Tillit, trygghet och fredliga konflikter"

Tid: 1 juni 2021 kl 13.00 - 14.30

Plats: Via Teams

Trygghetskonferensen i ny form
I väntan på att vi återigen ska kunna anordna en Trygghetskonferens på plats i Luleå vill vi skapa möjlighet att lyfta frågor som till exempel hur tilliten påverkar samhället och vad den innebär för den upplevda tryggheten. Under 2021 byter därför konferensen skepnad och blir delvis digital. Vi startar med digitala arrangemang och avslutar med en fysisk konferens i Luleå när så är möjligt.

Trygghetskonferensen vänder sig till dig som arbetar inom myndighet, kommun eller organisation som arbetar med trygghetsskapande åtgärder.

Tema tillit
Temat för den kommande Trygghetskonferensen, ”Tillit i en orolig tid?”, är mer aktuellt än någonsin. Covid-19 påverkar oss alla och framtiden har blivit svårare att förutsäga. Ett trygghetsskapande arbete behövs mer än någonsin för att öka tilliten i samhället.

Om föreläsningen
Tillit och trygghet uppstår i relationer mellan människor såväl i den privata som i den offentliga miljön. Det tar tid att bygga tillit och kräver mycket arbete för att upprätthålla. Den är ömtålig och enkel att rasera. Tillit är grundläggande för en fungerande demokrati. Den behöver skyddas och stärkas genom olika former av demokratisk beredskap för att säkerställa möjligheten till fredliga konflikter och ett hållbart samhälle.

Edna Eriksson är idé- och strategiutvecklare av mänskliga rättigheter och är ordförande för MR-Stiftelsen samt ordförande i föreningen Democracy Walk. Hon har jobbat som tjänsteman och expert på flera departement och myndigheter samt inom föreningslivet. Edna Eriksson har en bakgrund som journalist och verkar idag främst som utbildare och strateg.

ANMÄLAN
Anmäl dig längst ner på sidan senast 28 maj.

Länk till föreläsningen skickas ut till alla anmälda innan föreläsningens start.