Uppstart Nära Mat 2.0 26 mars 2020

Datum: 26 mars 10:00 - 26 mars 15:45
Plats: Luleå, Vineyard i Björsbyn

Välkommen till Uppstart Nära Mat 2.0. Nu gör vi ett omtag och arbetar vidare med Norrbottens livsmedelsstrategi med sikte på 2030. Nära mat - Norrbottens livsmedelsstrategi är ett samarbete mellan Lantbrukarnas Riksförbund, Länsstyrelsen Norrbotten, Region Norrbotten och Norrbottens Kommuner.

Torsdag 26 mars 2020 med start kl 10.00 (incheckning och morgonfika från kl 09.30) och avslutning ca 15.45.

Luleå, Vineyard i Björsbyn.

Anmälan gör du längst ner på sidan senast 12 mars 2020.

Har du frågor kan du mejla oss på:
naramat.norrbotten@lansstyrelsen.se

Fotograf kommer att finnas med under dagen. I de fall du inte godkänner att vara med på bilder som vi kommer att presentera i våra kanaler, ber vi dig att meddela detta i din anmälan i rutan Övrigt.

Moderator under dagen är Malin Winberg.

9.30-10.00
Incheckning, morgonfika och mingel

10.00-11.00
Nära Mat - Nu gör vi omtag i arbetet som gjorts och tar riktning och sikte på framtiden!
Hulda Wirsén, samordnare Nära Mat Länsstyrelsen
Elisabeth Öberg – trädgårdsutveckling Länsstyrelsen

11.00-11.45
Inspel från delar av branschen i länet – utmaningar och möjligheter
Magnus Nilsson, VD Nyhléns Hugosons
Ulla Bergström, ordförande Norrmejerier
Roland Sandgren, VD Arvidsjaurs renslakteri
Teija Aho, VD Guldhaven Pelagiska

11.45-12.45

12.45-13.30
Från ord till bord – Innovation och utvecklingsarbete i livsmedelsbranschen
Livsmedelssektorn har potential att bli 20-talets nya innovativa super-näring. För att utveckla sektorns potential i Norrbotten och Sverige behövs mer forskning och innovation. Sweden Food Arena är en nationell arena där företag inom kedjan samverkar kring forskning och innovation för en innovativ, hållbar och konkurrenskraftig livsmedelssektor.
Marie Gidlund, verksamhetsledare Sweden Food Arena

13.30-14.15
Workshop – tema Identitet och stolthet
I Nära Mat finns ett åtgärdsprogram för stärkt Identitet och stolthet. Hur kan detta utvecklas?

14.15-14.45
Eftermiddagsfika

14.45-15.30
Besöksnäring och export
Måltidsturism och besöksnäring – vad ser vi för efterfrågan och vart är vi på väg inom denna sektor?
Andreas Lind, VD Swedish Lapland

Vad händer inom export och samverkan i branschen på det nationella planet?
Pelle Johansson, matkonsulent Hushållningssällskapet Norrbotten och Västerbotten

15.30-15.45
Avrundning och sammanfattning