Meny
DN om folkhälsa 2018-12-04.jpg

Goda exempel från Norrbotten i DN

På ett helt uppslag i gårdagens DN Tema om folkhälsa lyftes två goda exempel från Norrbotten upp. Skolledare, skolpersonal, politiker, elever och föräldrar från Töre och elever från Piteå delade med sig om vad en hälsofrämjande satsning inneburit för dem.

Gårdagens DN Tema handlade om folkhälsa och en av rubrikerna är "Ont i själen". Starka reportage om psykisk ohälsa men också upplyftande reportage om hur man kan främja god hälsa, i exempelvis skolmiljön. Läs om eleverna på Strömbackaskolan i Piteå kommun som skrivit boken Du är inte ensam - en bok vi rekommenderar till alla vuxna som vill lyssna till ungas berättelser. Sprid den också till unga som behöver få känna av det som bokens titel förmedlar, att de inte är ensamma. Läs mer om boken och hitta länken här på Hälsoskolans sida under fliken Bokhyllan. I DN reportaget kan du också läsa om Töreskolan i Kalix kommun, dit DN reste för att träffa elever, föräldrar, politiker och all skolpersonal för att ta del av deras berättelser om hur viktigt det är att ALLA ÄR MED när man ska arbeta hälsofrämjande i ett förändringsarbete. Vi på Hälsoskolan är tacksamma att vi fått följa Töreskolans rektor Helena Öhmans arbete tillsammans med elever, föräldrar och all personal på skolan. Glada att de här två goda exemplen från Norrbotten om hur vi kan jobba hälsofrämjande sprids i Sverige - grattis till er alla och tack för att ni delar med er! 

05 Dec 2018