Meny

Politisk påverkan ger resultat! Sverige vill göra Botniska korridoren till en stomnätskorridor

Regeringen meddelade den 21 mars att Sverige vill inkludera Botniska korridoren i stomnätskorridoren Scandinavian-Mediterranean. Detta är ett mycket glädjande besked då en sådan inkludering starkt ökar infrastrukturprojekten längs Botniska korridorens chanser till medfinansiering från EU.

Politiker från Norrbotten har inom Europaforum Norra Sverige tillsammans med våra Brysselkontor samt andra aktörer drivit frågan att Botniska korridoren ska ingå Scandinavian-Mediterranean korridoren. Den är en av nio transportkorridorer inom det Trans-European Transport Network, TEN-T. Stomnätskorridorerna och dess sträckor har störst chans till medfinansiering från CEF (Connecting Europe Facility) fonden. Det handlar om den primära godstransportleden från Stockholm – Helsingfors via Haparanda med en avstickare från Luleå till Narvik.

North Sweden - Norrbottens och Västerbottens direktlänk EU >>

 

23 Mar 2018