Utvecklingsledare kommunal hälso-och sjukvård

Norrbottens Kommuner förstärker teamet inom social välfärd med en utvecklingsledare inom kommunal hälso- och sjukvård.

Du kommer att ansvara för det strategiska arbetet med kommunal hälso- och sjukvård i länet. Arbetet omfattar nära samverkan och förhandling med Region Norrbotten samt att vara kontakt mot nationella aktörer i sakfrågorna.

I uppdraget ingår att utveckla samarbetet mellan kommunerna i Norrbotten samt mellan kommunerna och Region Norrbotten. Dessutom ingår att stödja kommunernas hälso- och sjukvård i omställningen till ”Nära vård och omsorg på nya sätt”, att leda/möjliggöra utvecklingen av innovativa arbetssätt inom vård och omsorg och att verka för kunskapsstyrning inom den kommunala hälso- och sjukvården.

Vi söker en kommunikativ person som vill stödja samverkan och utveckling och har god samarbetsförmåga. Vi söker dig som är van att initiera, driva och samordna processer. Rollen kräver stor initiativförmåga och flexibilitet samt god förmåga att arbeta resultatinriktat och strategiskt.

Som person trivs du med att arbeta i team och är nyfiken, driven, ansvarstagande och självständig.

Du har relevant akademisk utbildning och vi ser gärna att du är sjuksköterska med erfarenhet av ledarskap och kommunal hälso- och sjukvård. Meriterande är erfarenhet av strategiskt arbete på regional/nationell nivå samt att arbeta i en politiskt styrd organisation. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Anställningen är tidsbegränsad i 2 år.

Omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placeringsort är Norrbottens Kommuner i Luleå.

För mer information om befattningen kontakta avdelningschef Eva Lakso, eva.lakso@kfbd.se

Fackliga organisationer:

Saco: Helena Asklund, helena.asklund@kfbd.se och Vision Ulrika Larsson, ulrika.larsson@kfbd.se

Välkommen att sända din ansökan med CV till Norrbottens Kommuner, Box 947, 971 28 Luleå eller via epost till; info@kfbd.se, senast 190628.

Rekrytering påbörjas i mitten av augusti.

www.norrbottenskommuner.se